Eťn van de aantrekkelijkste kanten van de Japanse keuken is dat zij is gebaseerd op het gebruik van zeer verse ingredienten, waarvan tijdens de bereiding, de natuurlijke smaak zoveel mogelijk wordt gerespecteerd. Zelfs de gevariŽerde , delicate smaak van rauwe vis en schaaldieren wordt door de Japanner volledig in zijn waarde gelaten en is een van de hoogtepunten van het menu.

 
Ed Balke, Amsterdammer van geboorte, raakt eind jaren zestig in de ban van de Japanse cultuur en traditie. Nadat hij in Amerika gedurende twee jaar met Japanners de basis van hun keuken heeft geleerd, vertrekt hij voor eenzelfde periode naar Japan, waar hij zich verder laat inwijden in de culinaire geheimen van dit land. Sinds 1999 wordt hij bijgestaan door Takeaki Kato, een talentvolle Sushi-chef uit Hiroshima. Restaurant Izumi bestaat sinds 1978 en met deze ervaring heeft het zich steeds als doel gesteld de Japanse keuken zo volmaakt mogelijk te brengen , in zijn originele vorm. Wij wensen U een smakelijk en boeiend verblijf in Restaurant Izumi